‘Duppen’ het zou zo maar het woord van 2018 kunnen worden

0
618

Ziekenhuizen vinden dat iedereen moet kunnen duppen. Want dat heb je nodig om mee te kunnen denken over je eigen gezondheid en behandelplan. Ziekenhuizen hebben het woord aangemeld voor de Van Dale-verkiezing ‘Woord van het jaar 2018’, meldt de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen). Maar wat is dat eigenlijk, duppen?

Het nieuwe werkwoord staat voor het ‘digitaal uitwisselen tussen patiënt of persoon en professional’. Duppen betekent dat patiënten van een ziekenhuis online hun eigen medische gegevens kunnen inzien via een digitale omgeving van het ziekenhuis. Op dit moment kan dat bij 43 Nederlandse ziekenhuizen. De NVZ verwacht dat patiënten in 2020 bij alle algemene ziekenhuizen, revalidatie-instellingen, dialyse- en radiotherapeutische centra en categorale instellingen kunnen inloggen om hun eigen medische gegevens in te zien.

Dat betekent dat je in de toekomst niet meer een afspraak hoeft te maken als je een vraag hebt aan je dokter. Volgens Vincent Buitendijk, bestuurder van Libra Revalidatie & Audiologie is duppen straks niet meer weg te denken uit de maatschappij en is het net zo makkelijk als een vakantie boeken of online je bankzaken regelen.

Wat vind jij het mooiste nieuwe woord van 2018? Je kan nog meedoen tot en met dinsdag 27 november om 9.00 uur!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

19 − = 17