Nieuw boek van kankerspecialist over eigen gevecht met kanker

0
397

Kankerspecialist Warner Prevoo heeft een nieuw boek geschreven over zijn eigen gevecht met kanker. Het boek heet: ‘echte dokters huilen ook’. Nadat hij jarenlang zelf patiënten heeft behandeld, kreeg hij twee jaar geleden zelf de diagnose: terminale longkanker. Uiteindelijk is gebleken dat de kanker met medicijnen te genezen is. Het Algemeen Dagblad meldt dat Prevoo nu een hele andere kijk heeft op de arts-patiëntrelatie. Dit komt omdat hij nu zelf ziek is.

‘Ik begrijp het’ of ‘ik vind het vervelend voor u’ vind Prevoo maar zinnen die eigenlijk niks zeggen. Artsen mogen best vaker zeggen: ‘Ik vind het verschrikkelijk voor u dat u ziek bent maar ik heb het zelf niet, dus ik weet niet precies wat u ermee bedoeld. Ik doe wel heel erg mijn best om u te genezen van de ziekte’.

Prevoo zijn vader is een maand na zijn eigen diagnose ook geconfronteerd met kanker. Hier zit Prevoo dat de artsen ook niet het beste zijn in deze slechtnieuwsgesprekken. Soms is er niets meer te doen aan de ziekte, maar toch geven artsen nog wel vaak deze hoop.

In het boek ‘Echte dokters huilen ook’ verteld Prevoo over de pijn, ziekte, eenzaamheid en de liefde voor het leven. Hij verteldt over wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn ziekte. Maar hoe ga je door als je deze ernstige diagnose hebt gekregen? Prevoo verteldt over de andere kant. Sinds hij zelf patiënt is ziet hij artsen van een hele andere kant. Hiernaast ziet hij ook de echte kant van patiënt zijn.

Bron: Nationale Zorggids

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

− 4 = 4