Verpleegkunde Utrecht treft maatregelen tegen zorgtekort

0
403

ROC Midden Nederland krijgt in januari 2019 een extra startmoment voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Met de niveau 4 mbo-opleiding kunnen verpleegkundigen meteen aan de slag in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en in de thuiszorg. Volgens het opleidingsinstituut zijn de studenten vrijwel zeker van een baan en is dat vaak bij de instellingen waar ze stage hebben gelopen.

De opleiding Verpleegkunde staat bekend als pittig, schrijft het opleidingsinstituut op haar website. ‘Het zijn de aanpakkers die niet terugschrikken voor een uitdaging die hiervoor slagen’. Ambitieuze studenten kunnen de opleiding zelfs sneller afronden. Er wordt dan gekeken naar de vooropleiding, voortgang en ervaring.

Professionals in de zorg
Studenten die kiezen voor de opleiding Verpleegkunde komen vanaf de start van de opleiding in aanraking met professionals in de zorg. In januari openen ook de deuren van de Future Care Labs, die sluiten aan bij de laatste inzichten in de zorg. Studenten kunnen dan kennismaken met nieuwe zorgtechnologie.

Open avond
ROC Midden Nederland organiseert een Open Avond op 28 november. Daar geven studenten en docenten presentaties en demonstraties in de praktijklokalen en zijn de Future Care Labs te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

17 + = 25