Welke mogelijkheden zijn er om een zorgwoning aan te schaffen?

0
451

Er zijn steeds meer ouderen die langer thuis blijven wonen. Hierdoor kiezen familieleden er steeds vaker voor om voor ze te zorgen. Vaak moet de woning waar de ouderen wonen ook flink aangepast worden. Helaas lukt dit niet altijd. Als dit het geval is, wordt er een speciale zorgwoning aangeschaft. Dit kost natuurlijk geld. Het aantal tekort aan deze zorgwoningen stijgt enorm. Daarom moet er gekeken worden naar wat voor mogelijkheden er nog meer zijn.

Wil je bouwen, verbouwen of een zorgwoning kopen?

Te weinig financiën is niet altijd het probleem. Er zijn genoeg instellingen bij wie je de benodigde hoeveelheden kan lenen. Maar dan moet je alsnog de keuze maken of je een zorgwoning wil kopen of bouwen. Als je een zorgwoning zelf laat bouwen kan je alle kanten op. Je kunt de woning zo bouwen en inrichten dat je deze woning later ook nog kan gebruiken als normale woning. Aan de andere kant als je een woning koopt, loop je minder risico. Je hoeft alleen nog maar te verhuizen want de woning is al helemaal klaar.

Naast een woning bouwen, verbouwen of een woning te kopen is er ook nog een andere optie. Dit is de houten prefab zorgwoning. Deze woningen zijn pre-gefabriceerd. Je kunt deze woning dichtbij de eigen woning plaatsen en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Deze zorgwoning wordt snel gebouwd en is altijd erg veilig en duurzaam. Je kunt zelf kiezen voor de afwerking en je kan de woning aanpassen naar de wensen en behoeften van de bewoners die er uiteindelijk komen te wonen. Het is ook mogelijk om de woning te verplaatsen of om er voor te kiezen om de woning zelf te kopen.

Als je de zorgwoning in eigen tuin plaatst, is het voordeel natuurlijk dat de zorg een stuk makkelijker te verdragen is. De zorgbehoevende is altijd dichtbij. Het maakt daarbij niet uit of je een aanbouw maakt, een garage ombouwt of gaat voor een pre-gefabriceerde zorgwoning. Op deze manier ben je binnen een paar seconden bij de persoon, je hebt de controle in eigen handen. Als je er toch voor kiest om de zorg uit te besteden, dan kan je de zorgwoning apart aanschaffen of de huidige woning laten verbouwen. Als dit het geval is, kies je natuurlijk een locatie die voor iedereen functioneel en makkelijk te bereiken is.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

81 − = 80