Anticonceptiegel voor mannen

0
390

Er is waarschijnlijk een nieuw anticonceptiemiddel voor mannen ontdekt. Er wordt momenteel door Amerikaanse onderzoekers een hormonale gel getest. Deze gel moet op de armen en schouders van de man worden gesmeerd. Deze gel moet dagelijks aangebracht worden. Het Algemeen Dagblad meldt dat hierdoor de spermaproductie omlaag gaat zonder dat het libido wordt aangetast.

Als de gel een goede mogelijkheid is, dan is dit het eerste anticonceptiemiddel voor de man sinds de condoom er is. De gel wordt eerst volledig getest voordat de gel op de markt komt. Als het aan de onderzoekers ligt, zullen stellen de gel in de toekomst gebruiken om een zwangerschap te voorkomen. De gel wordt eerst jarenlang uitgeprobeerd. De onderzoekers hebben hier 420 stellen voor uitgekozen.

Door de progestageen die in de gel zit, wordt de productie van sperma stop gelegd. Ook zit er nep-testosteron in. Dit zorgt ervoor dat het libido van de man onveranderd blijft. Zodra de man stopt met de gel, dan begint binnen enkele dagen de zaadproductie weer zoals het was.

Hoe betrouwbaar de gel zal zijn is nog niet duidelijk. Om deze reden moeten de stellen wel openstaan voor een eventuele zwangerschap als dat tijdens het gebruik van de gel toch gebeurd. De proef zal duren tot 2021.

Bron: Nationale Zorggids 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

7 + = 14