Het nieuwe jaar

0
986

“Zuster, het jaar is bijna voorbij en ik ben er nog steeds”, zegt de dame. Ik vraag de dame waarom ze nog steeds zegt en niet blij is dat ze weer een jaar heeft volgemaakt. “Nee” zegt de dame, “ik ben zeker niet blij”. “Ik had vorig jaar toch zeker gedacht dat ik er nu al niet meer zou zijn en zie daar ben ik nog steeds. Ik ben er klaar mee en het is tijd om te gaan.”

Ik zeg de dame dat er dan nog zaken zijn op deze wereld die haar hier houden. De dame denkt na en zegt: “Mijn kleindochter heeft een kindje gekregen, mijn kleinzoon is in augustus getrouwd, mijn zoon is in november op bezoek geweest uit Amerika”, en ze valt stil.

“Ziet u wel?”, zeg ik. “Deze mooie gebeurtenissen hebben gemaakt dat u er nog steeds bent en hiervan heeft genoten. De dame grapt dan: “nou dan ben ik er volgend jaar ook nog want mijn kleinzoon wordt vader”. De dame en ik spreken af dat ze het zeker nog een jaartje uitstelt om heen te gaan. Ik zeg de dame: “Ik kan u ook niet missen, wie moet dan de afwas doen en de koffie schenken?” De dame staat op en loopt op mij af. Ik krijg een heerlijke knuffel van haar met de woorden:

“Voor jou zuster wil ik nog wel 20 jaar blijven.”

Mijn dag kan niet meer stuk en ik begeleid de dame naar haar kamer. Bij haar deur pak ik haar hand en bedank haar dat ze tijdens mijn dienst altijd de afwas doet en de koffie schenkt en geef haar een kus op haar hand.

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER