Kinderambassadeurs NSGK groot voorbeeld voor gehandicapte kinderen

0
250

De Internationale Dag van Personen met een Handicap was op maandag 3 december. Dit is een dag om aandacht te vragen voor de positie van gehandicapten. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) doet dit niet één dag per jaar, maar 365 dagen per jaar. De NSGK komt met behulp van Marie Claire (11), Julian (12) en Robin (10) op voor kinderen die door een beperking ergens buiten staan. Marie Claire, Julian en Robin zijn na een finale gekozen als nieuwe kinderambassadeurs van NSGK. Zij kunnen de belangen van gehandicapte kinderen natuurlijk beter behartigen dan wie dan ook.

Het frustreert Robin erg dat ze bij een talentenshow nooit verder komt dan de tweede ronde. Julian kan door zijn spierziekte niet met alle gymoefeningen meedoen en Marie Claire speelt weinig met kinderen uit haar buurt omdat zij niet alles kan wat de andere kinderen kunnen. Ze vinden haar handicap ook maar een beetje raar. Ze weten alle drie erg goed hoe het voelt om buitengesloten te worden. Dit moet anders volgens de ambassadeurs en daarom gaan zij hier wat aan doen.

De ambassadeurs zijn niet bang om voor grote dromen te gaan. Van doelen die makkelijk te bereiken zijn (uitrolbare matten op stranden) tot persoonlijke ambities (de nieuwe Martin Garrix worden).

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER