Nieuwe app voor ouderen die moeite hebben met consult bij huisarts

0
282

Er is een nieuwe app ontwikkeld door de Universiteit Utrecht. Door deze app gaan ouderen beter voorbereid het gesprek aan met hun huisarts. RTL Nieuws meldt dat Prepdoc de ouderen helpt bewuster het consult met de huisarts in te gaan. De ouderen worden daar in tegen ook geholpen om betere vragen te stellen en hun klachten beter te omschrijven.

Artsen worden door de ouderen vaak gezien als autoriteit en ze vinden het lastig om door te vragen aan de artsen. Als het gaat om het delen van privé informatie zijn ouderen vaak nog erg terughoudend. Ook de vraagstelling wil nog wel eens fout gaan aan beide kanten.

Johan Jeuring van de Universiteit Utrecht zegt: ‘’Soms stellen artsen tijdens het consult niet de juiste vragen, soms doen patiënten dat niet. Stellen ze wel de juiste vragen, dan blijkt uit onderzoek dat patiënten zich beter aan hun behandeling houden’’.

Door Prepdoc krijgen ouderen de gelegenheid om het gesprek aan te gaan met een virtuele dokter. Het is een gratis online tool die binnenkort komt met verschillende scenario’s. Op dit moment is alleen het scenario met diabetes mogelijk. Er zijn nu nog geen andere ziektes beschikbaar. Dit betekent niet dat ouderen met andere ziektes dan diabetes niet alvast kunnen oefenen, dit meldt Jeuring. Een oefenconsult met Prepdoc is in ieder geval erg verstandig.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER