Rotterdam maakt stad aantrekkelijker voor ouderen met 10 miljoen euro

0
301

Rotterdam wil de stad aantrekkelijk maken en houden voor de ouderen. Rotterdam geeft hier 10 miljoen euro voor uit. Ze hebben heel wat plannen uitgebracht om de stad voor te bereiden op de vergrijzing. In 2035 zijn namelijk een op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar.

Woningen moeten worden aangepast en ouderen moeten gestimuleerd worden om te bewegen. Ook wordt er aan de eenzaamheid gewerkt en komt er zorg die past bij bijvoorbeeld dementerenden.

Wethouder Sven de Langen (CDA) zegt: ‘Ik wil er naartoe werken dat onze ouderen bijvoorbeeld de beweegnorm van de gezondheidsraad halen.’’ Ook voert hij gesprekken over ‘ouderenhubs’. Dit is een centrale voorziening in de wijk met veel geschikte ouderen woningen eromheen zodat ze zorg, wonen en welzijn goed kunnen combineren.

Aankomende woensdag wordt de strategische agenda ‘Rotterdam, ouder en wijzer’ getekend door verschillende partijen die betrokken zijn. Hierin staan de ambities en oplossingsrichtingen voor de aanpak. Deze worden de komende maanden uitgewerkt tot concrete maatregelen en voorstellen. De concrete maatregelen worden voor de zomer van 2019 gepresenteerd.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER