Internet steeds vaker gebruikt voor informatie over gezondheid

0
254

Nederlanders maken steeds vaker gebruikt van internet als zij op zoek zijn naar informatie over gezondheid en leefstijl. Maar liefst 67 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder is in 2018 online op zoek geweest naar informatie hierover. Ook worden afspraken met medisch specialisten en huisartsen steeds vaker online gemaakt, dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Uit het onderzoek blijkt dat meer vrouwen dan mannen gebruik maken van het internet om informatie over gezondheid op te zoeken. Het gaat dan vooral om informatie over ziekten, voeding en beweging. Maar ook medicijnen worden steeds vaker online gekocht. Ouderen zoeken het minst vaak naar online informatie over gezondheid (52%). Het zijn vooral de 25- tot 45-jarigen die via internet gezondheidsinformatie zoeken.

Nederland koploper
Nederland is koploper als het gaat naar het zoeken van informatie over gezondheid via internet. Van alle 28 EU-landen heeft Nederland het hoogste percentage van 16 tot 74 jaar dat online informatie zoekt over gezondheid. Als het gaat om online afspraken maken, staat Nederland op de vierde plek. In 2018 heeft 27 procent wel eens online een afspraak gemaakt, in Finland was dit aandeel het grootst met 44 procent.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

64 − 57 =