Psychiater mag nooit meer zijn werk doen omdat hij een seksuele relatie had met een patiënte

0
953

Vanwege een seksuele relatie met een patiënte, mag een psychiater uit Eindhoven van het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg nooit meer zijn werk doen. Het is de zwaarste maatregel die het college kan opleggen.

De patiënte was van begin 2006 tot juli 2015 in behandeling bij de psychiater. De seksuele relatie ontstond begin 2014. In ruim twee jaar zijn er 30.000 berichtjes met elkaar gewisseld via WhatsApp, waarbij zij onder meer virtuele seks hebben gehad met elkaar. De hulpverlener stuurde naaktfoto’s van zichzelf aan zijn cliënte.  Hier werd niks over vastgelegd in het patiëntendossier en tijdens de behandelsessies werd hier ook niet over gesproken.

Het tuchtcollege meld dat een hulpverlener geen seksuele relatie mag aangaan met diegene die aan zijn hulp of zorg is toevertrouwd. De klacht over de psychiater werd ingediend door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en door de patiënte zelf.

De man bekent dat er sprake is geweest van langdurig en ernstig grensoverschrijdend gedrag. De man zegt dat hij zelf de fout in is gegaan toen in december 2014 de diagnose ziekte van Parkinson bij hem was vastgelegd. Naar zijn mening is het begrijpelijk dat zijn ziekte en de medicatie die hij gebruikte, van invloed was op zijn gedrag.

De man staat nog wel ingeschreven als psychiater in het BIG-register. Deze inschrijving wordt nu doorgehaald.

Bron: Nationale Zorggids 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

2 + 7 =