Verlamde jongen (6) kan voor behandeling eindelijk naar Verenigde Staten

0
341

De zieke zesjarige Geuko kan na 2,5 jaar te hebben gewacht, eindelijk naar Amerika om een behandeling te ondergaan. De jongen heeft Acute Flaccid Myelitis (AFM) en is door deze ziekte verlamd geraakt. Om hem naar de Verenigde Staten te krijgen voor een behandeling zetten zijn ouders een actie op. RTL Nieuws meldt dat de behandeling ruim twee ton kost en niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

De jongen heeft al eerder een langdurig revalidatietraject ondergaan in Duitsland. Dit traject werd wel door de zorgverzekeraar vergoed. Maar de intensieve behandeling door artsen die meer weten over AFM wordt daarentegen niet vergoed. Dankzij het televisieprogramma ‘Je Geld of Mijn Leven’ haalden zijn ouders eindelijk genoeg geld binnen. Eind februari verblijven vader en zoon acht weken lang in Baltimore.

AFM is een onbekende ziekte die wellicht wordt veroorzaakt door een specifiek verkoudheidsvirus. Er zijn in Nederland vier patiëntjes met AFM gediagnosticeerd. Vaak worden de kinderen die worden getroffen door het EV-D68-virus alleen verkouden, maar 0,1 procent krijgt AFM. Het lijkt op het eerste gezicht op een gewone verkoudheid, tot dat er na een paar dagen ineens ledematen en het middenrif verlamd raken. Een rolstoel is vaak noodzakelijk en een kind met AFM heeft vaak ook hulp nodig met ademen.

Bron: Nationale Zorggids 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

70 − 62 =