Verliefd

0
3689

Tijdens een thuiszorgroute kom ik bij een man in huis. Deze man heeft 2 x daags ondersteuning nodig. Zoals altijd wens ik de man Goedemorgen en maak een kopje koffie voor hem.

Wanneer ik de man het kopje koffie aanreik vraagt de man:

‘’Zuster bent u weleens verliefd geweest?’’ Ik kijk de man wat verbaasd aan maar antwoord: ‘’ik ben dit jaar 25 jaar met mijn man getrouwd, als dat geen echte liefde is’’. De man laat mijn antwoord tot zich komen en denkt even na over wat ik heb gezegd. Dan zegt de man: ‘’Ik bedoel echt, echt tot over uw oren verliefd’’. Pff dat vind ik toch een lastige vraag zeg ik tegen de man. ‘’Welk gevoel moet ik mij daarbij voorstellen?’’ Ik zal het u vertellen zegt de man. ‘’75 jaar geleden was ik een jonge vent en had een baan als vertegenwoordiger. U weet wel iemand die de boer op ging om verzekeringen te verkopen. Op een dag, het regende pijpenstelen en ik leek net een verzopen kat belde ik bij een huis aan. De deur werd opengedaan en daar stond het mooiste meisje van het heelal. Ik had geen last meer van de regen want vanaf die dag is de zon gaan schijnen en nooit meer gestopt met schijnen. Jongens, jongens ik heb moeten praten als Brugmans tegen haar vader maar uiteindelijk vond hij het goed dat ik met zijn dochter uitging’’.

‘’Zondagmiddag 14.00 uur een ijsje eten in de plaatselijke ijssalon. Aangezien ik mijn zuurverdiende centjes moest inleveren thuis om het gezin draaiende te houden en zakgeld kreeg van ons moe was ik na deze middag de rest van de week platzak’’.

‘’Maar dat gaf allemaal niks want ik was uit met het mooiste meisje van het heelal’’.

‘’Dit mooie meisje ben ik mee getrouwd en de zon heeft 68 jaar aanéén geschenen’’.

‘’2 jaar geleden is de zon ondergegaan en heb ik het mooiste meisje moeten loslaten’’.

‘’Ik was en ben nog steeds tot over mijn oren verliefd op haar’’. De man valt stil en ik zie een traan in zijn ogen. Ik heb een brok in mijn keel en moet mezelf vermanen om niet een potje te gaan grienen na dit prachtige pleidooi van de man.

De man kijkt mij aan en ziet mijn worsteling tegen de emoties. Zuster zegt hij dan: ‘’Ik zie dat het u wat doet wat ik u net vertelde. Dan zit het met uw liefde wel goed. Geef uw man vanavond een zoen en vertel hem dat u van hem houdt. Het kan zo over zijn en de dag zal dan zijn gouden rand verliezen’’. Ik bedank de man dat hij dit verhaal met mij heeft willen delen. Wanneer ik later die dag thuis kom geef ik mijn man een zoen en vertel ik hem waarom hij zo bijzonder voor mij is. Nog even denkend aan het verhaal van de man die mij zijn verhaal van de liefde heeft verteld.

Geschreven door: Desiré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

1 + 9 =