Wat een rot hond

0
1909

In een avond dienst kom ik in het appartement van een heer. De heer kijkt mij angstig aan en zegt: ‘’Dat rotbeest loopt de hele dag mijn kamer in en uit’’. Ik vraag de heer welk beest er steeds in en uitloopt. Hij zegt: ‘’Die hond van de buren hier verder op’’.

Ik geeft aan dat dit wel heel vervelend is wanneer er een hond steeds je huis binnenkomt wanneer je dit niet wil. Ik maak een afspraak met de heer om zijn deur dicht te doen en wanneer de hond er weer is deze weg te jagen of anders aan te lijnen en terug te brengen naar zijn baas. De heer vind dit een goed idee.

Na ongeveer een uurtje loop ik op de gang en hoor de heer op een boze manier zeggen: ‘’Ga weg rotbeest, ga weg’’.

Ik besluit om even bij de heer binnen te lopen. Fijn dat u er bent zegt de heer. Die hond loopt net mijn slaapkamer binnen. Ik loop naar de slaapkamer, en je raad het al: GEEN HOND.

Aangezien de heer blijft vragen of de hond op zijn kamer is en dit ook echt gebeurt, roep ik in beleving van de heer toe: ‘’Ja hij is hier maar zit onder het bed’’, ik haal hem eronder uit en lijn hem aan.

Even later kom ik met een denkbeeldige hond aan de lijn de slaapkamer uit.

Poeh,poeh zeg ik dat was een klus. Ik heb hem nu en breng hem terug waar die hoort.

Ondertussen loop ik het appartement uit met de hond achter mij aan. ‘’Kom Bello, kom ik ga je terug brengen naar je baas’’.

De heer roept mij nog na: ‘’Goed zo zuster breng hem maar naar zijn baas en zeg erbij dat hij hem daar moet houden’’.

Komt goed roep ik naar de heer.

Een uurtje later wanneer ik de heer een kopje koffie breng vraag ik de heer of hij de hond nog weer heeft gezien.

De heer kijkt mij aan met een nogal verbaasd gezicht. Hond zegt de heer, welke hond.

Ik schenk de heer een kopje koffie in met een glimlach om mijn mond en wanneer ik wegga wens ik hem een rustige avond. En bij mijzelf denk ik: Ik hoop zonder hond en moet lachen.

Geschreven door Desiré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

38 − = 30