Als ik jou zie, moet ik altijd huilen…

0
1080

Ik loop mevrouw in de centrale hal tegen het lijf. Ze zit in haar rolstoel en is op weg naar het ziekenhuis voor alwéér een vervelend onderzoek. Mevrouw heeft veel te verduren gekregen in korte tijd en kroop al meer dan eens door het oog van de naald. Ik wens haar sterkte en succes voor wat weer komen gaat. Dan zie ik dat zij in tranen is. “Als ik jou zie, moet ik altijd huilen”, ontglipt haar. Als tot haar doordringt wat ze eigenlijk zegt, lacht ze door haar tranen heen. “Je weet wel wat ik bedoel, hè!?”, mevrouw kijkt me vragend aan. Haha, natuurlijk weet ik dat! 🙂

Nadat ze uit haar schulp kroop en haar hart voor het eerst luchtte, is mevrouw dat bij me blijven doen. Met eigenlijk altijd tranen als gevolg. Een onmisbaar stukje zorg, waar ik graag een paar minuten tijd voor vrij maak…

Mevrouw veegt haar tranen weg en ik geef haar een knuffel. Met een glimlach op haar gezicht vervolgt ze haar weg. Ik ook trouwens!

Geschreven door: Ellisvertellis. Neem ook eens een kijkje op haar Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

+ 2 = 10