Hoogste instroom hbo ooit

0
925

De instroom in het hbo is nog nooit eerder zo hoog geweest als in dit studiejaar 2018/2019. De groei is in bijna alle sectoren zichtbaar, maar de sector gezondheidszorg heeft de grootste percentuele groei van het aantal inschrijvingen. In vier jaar tijd is de instroom in de sector Gezondheidszorg met maar liefst 27 procent toegenomen, dat meldt de Vereniging van Hogescholen.

Het afgelopen jaar dienden zich ruim 13.000 nieuwkomers aan. Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, verwacht dat de instroomgroei verder zal doorzetten. Volgend collegejaar laten de meeste hogescholen de numerus fixus voor de bachelor opleiding Verpleegkunde los. Zo krijgt de opleiding meer ruimte om te groeien. Dat was dit collegejaar niet het geval: tien van de zeventien hogescholen hanteerden nog een numerus fixus voor deze opleiding. Volgens Limmen is er ruimte en groei nodig om de tekorten op de lossen.

Ook instroom onderwijs toegenomen

Ook in het onderwijs is de instroom toegenomen. Bij de opleiding tot leraar basisonderwijs groeide de instroom met maar liefst 10,2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Opvallend is de grote toename van het aantal 30-plussers: bijna de helft is ouder dan 30 jaar. Procentueel is de instroom vooral toegenomen bij associate degree opleidingen en deeltijdopleidingen met bijna 32 en 15 procent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

64 − 63 =