Jongeren van het CDA willen zomer- en wintertijd houden

0
426

De jongeren van het CDA willen de huidige zomer- en wintertijd behouden. Het CDJA is tegen het voorstel van de Europese Commissie. De Europese commissie wil een einde maken aan het verplichte schakelen tussen zomer- en wintertijd. De zomertijd schijnt slecht te zijn voor de (geestelijke) gezondheid.

Met het standpunt gaat het CDJA in tegen de partijlijn. Het CDA maakt zich in het Europees parlement al jaren hard voor het afschaffen van het jaarlijks omzetten van de klok. Annie Schreijer-Pierik, EU-parlementariƫr, zegt dat de mens, dier en natuurlijk erdoor uit balans raken.

De jongeren van het CDA vinden daarentegen dat er juist veel nadelen zijn van het aanschaffen. Lotte Schipper, voorzitten van het CDJA, zegt dat het uitsluitend kiezen van de wintertijd zorgt voor een enorme stijging van het energiegebruik. Ook zorgt het kiezen van de zomertijd ervoor dat het in de wintertijd pas rond 10 uur licht is. Volgens Lotte Schipper heeft dit een negatief effect op de (geestelijke) gezondheid.

Op 9 februari dienen de jongeren hun standpunt in als amendement op een partijcongres van het CDA.

Bron: Nationale Zorggids

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

29 + = 39