Patiënt krijgt te vaak het voorgeschreven recept niet mee

1
467

Patiëntenfederatie Nederland meldt op basis van onderzoek onder bijna 10.000 mensen dat alle patiënten die met een recept bij de huisarts komen, de helft het voorgeschreven recept niet gelijk meekrijgt.

Patiënten die het recept niet gelijk meekrijgen, krijgen een ander medicijn, moeten later terugkomen of krijgen in het ergste geval helemaal geen medicijnen mee. Bij één patiënt moest zelfs de kankertherapie stop gezet worden omdat er een gebrek aan medicijnen was.

Volgens de belangenorganisatie zijn de leveringsproblemen van medicijnen groter geworden. Uit een vergelijkbaar onderzoek van vijf jaar geleden bleek dat één op de drie het medicijn niet gelijk meekreeg. Patiëntenfederatie Nederland vindt het onwerkelijk dat er zoveel mensen zijn die moeten wachten op voorgeschreven medicijnen. Het beschadigd de kwaliteit van leven en brengt de gezondheid in gevaar.

De patiëntenfederatie wil dat de overheid, zorgverzekeraars, fabrikanten, patiënten en apothekers snel met elkaar in gesprek gaan om ‘de chaos rond medicijnen’ stop te zetten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het televisieprogramma Zembla.

Bron: nationale zorggids

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER