Valentijn

0
453

De dames zitten gezellig aan tafel met koffie en een koekje. Ze keuvelen over koetjes en kalfjes en hebben het gezellig samen. Ik vraag de dames of zij ook iets gaan doen met Valentijn. De dames kijken mij met grote ogen aan en 1 dame vraagt mij wat dat is.

Ik leg de dames de betekenis van Valentijn uit. Ik zeg de dames dat ze dus iets moeten maken voor iemand die ze lief vinden. De dames hoeven niet lang te denken en noemen de naam van mijn mannelijke collega. Ik moet toegeven dat ze een goede smaak hebben. Ik vraag de dames wat ze in petto hebben voor mijn collega. De dames besluiten om een mooie kaart te maken. Ik verzamel alle knutselspullen en leg deze bij de dames op tafel. Vol enthousiasme gaan de dames aan de gang en knutselen samen een mooie kaart met hartjes en bloemen. De dames hebben er rode wangen van. Ondertussen komt er een dochter van één van de dames binnen en haar moeder verteld wat ze aan het doen zijn. De dames lachen en overleggen met elkaar wat mijn mannelijke collega van al die aandacht zal vinden. De dochter besluit om chocolaatjes te kopen in hartvorm om het geheel wat op te leuken. Het was een prachtig gezicht om de dames bijna als verliefde tieners bezig te zien. Op Valentijnsdag kunnen de dames bijna niet wachten totdat het koffietijd is en mijn mannelijke collega aan tafel schuift voor de koffie.

De dames zijn bijna verlegen en lacherig wanneer ze hem uitleggen dat het Valentijn is en dat ze voor hem een cadeautje hebben. De dames geven hem het cadeautje. Mijn collega is in eerste onder de indruk en heeft even geen woorden. Dan opeens staat hij op en zegt tegen de dames: Even 1 momentje en loopt de kamer uit. Hij laat ons toch wel met verbazing achter. Na enkele minuten komt hij terug met 3 rozen. Hij geeft iedere dame een roos en een zoen op de wang met de woorden: ‘’Ik ben vandaag jullie Valentijn en jullie de mijne’’.

De collega schuift aan tafel en pakt zijn cadeautje uit. Ik zie dat hij onder de indruk is en een traan wegpinkt. Hij bedankt de dames voor het mooie cadeau. Ik haal een vaasje en zet de 3 roosjes erin. De dames keuvelen nog wat en vertellen iedereen die binnenkomt het verhaal over Valentijn, hun cadeau aan onze mannelijke collega en de roosjes die ze gekregen hebben. Wanneer het koffiemoment over is en ik samen met mijn collega op de gang loop vraag ik hem waar hij de rozen zo snel vandaan getoverd had. Hij neemt mij mee naar de receptie van het huis en op de balie staat een wat verfrommeld boeket. Ook logisch want daar heeft hij in de gauwigheid 3 rozen uit getrokken. Samen lachen wij over het gebeuren tijdens de koffie. De dames zijn de hele dag nog met Valentijn bezig. Fijn om te zien dat iets wat eigenlijk nieuw is en voor de dames nooit heeft gespeeld de dag iets moois kan geven. En daar gaat het toch om bij Valentijn.

Geschreven door Desiré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

+ 73 = 77