De heer is mijn herder

0
3295

Ze ligt in bed. Ik hoor haar af en toe praten en kreunen. Wanneer ik haar kamer binnenkom heeft ze haar armen in de lucht en grijpt naar iets. Haar armen zwaaien heen en weer. Ze is erg onrustig. Het raakt mijn hart om te zien dat zij in haar laatste levensfase dit moet meemaken. Ik ga naast haar op bed zitten en doe een zacht muziekje aan. Muziek waar zij zo van houd en haar altijd troost gaf in haar lange werkzame leven. De heer is mijn herder hij is alles wat ik nodig heb. Zij kon mij altijd zo mooi vertellen wat dit lied voor haar betekende en welke liefde het geloof haar gaf. Ik neem wat olie in mijn handen en masseer zachtjes haar handen.

Knokkelig voelen ze aan. Ik probeer zachtjes mee te neuriën met het lied wat ik nu zo vaak gehoord had van haar.

Ze doet haar ogen open en kijkt mij aan. Er komt een lach op haar gezicht en brengt mijn hand naar haar mond en geeft er een kus op. Dit moment ontroert mij, en er blinkt een traantje in mijn ooghoek. Ze kijkt en probeert deze weg te wrijven met onze handen. Ik zeg haar dat ze bijzonder is en dat ik haar een lieve vrouw vind. Dat ze mag gaan naar daar waar zij altijd heen wilde na dit leven. Nogmaals kijkt ze me aan en sluit haar ogen. Ik blijf nog even zitten met haar handen in de mijne.

Ineens merk ik dat ze is gestopt met ademen. Na een tijdje weet ik het zeker.

Ze heeft het aardse leven verruilt voor zoals zij dit altijd zei: Het hemelse paradijs.

Ik wens haar een mooie reis en leg haar handen gevouwen op haar buik. De muziek laat ik nog even aanstaan om haar te begeleiden in haar reis.

Bijzondere momenten en een bijzonder mens heeft ons verlaten.

Geschreven door Desiré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

46 + = 49