Verenigde Staten onder de indruk van Nederlandse ouderenzorg

0
8479

De Amerikaanse ouderenbond AARP vindt de Nederlandse ouderenzorg een voorbeeld voor de Verenigde Staten. De AARP stelt dat in een themanummer van haar ledenmagazine. Recent bezocht de vereniging Nederland om te leren van de Nederlandse verpleeghuiszorg en wijkverpleging, dat meldt ActiZ.

De Amerikanen zijn onder de indruk hoe Nederlandse zorgorganisaties inspelen op de ontwikkeling dat er steeds meer ouderen en chronisch zieken zijn, maar steeds minder zorgpersoneel om zorg te verlenen. De AARP kenmerkt de Nederlandse innovaties als ‘niet opdringerig, niet eng en gebruiksvriendelijk’.

Nederlandse zorgorganisaties verzetten goed werk

De vereniging is een platform waar zorgorganisaties van elkaar kunnen leren, elkaar inspireren en goede voorbeelden kunnen uitwisselen. De AARP telt ruim 38 miljoen leden. De positieve ervaringen van de AARP laten zien dat Nederlandse zorgorganisaties goed werk verzetten, zorg bieden van hoge kwaliteit en inspelen op de toekomst.

Lees het AARP magazine met special over Nederland (vanaf blz. 66).

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

44 − = 42