Zeg, ouwe zeiksnor…

0
1617

Mijn eerstejaars leerling, die pas bij ons op de afdeling is begonnen, vraagt mij om een handje hulp bij een revalidant die ik al wat weken ken. Qua humor kunnen meneer en ik elkaar wel vinden. Eenmaal op zijn kamer aangekomen, sein ik hem stiekem in om niets tegen de leerling te zeggen.

Dan zeg ik quasi serieus: “Zeg ouwe zeiksnor, zou je niet eens je bed uit komen?”. Ik geef meneer een knipoog en hij speelt overtuigend mee. Ik help hem met zijn schoenen en hij begint vervolgens aan zijn wat moeizame transfer uit bed. “Zou, het vandaag nog kunnen?”, is mijn reactie. Dan begin ik te gniffelen en verlos de leerling uit haar lijden.

Zij weet nog niet dat ik graag én vol overtuiging mensen voor de gek kan houden namelijk. Als ik later aan haar vraag wat er in haar omging, gaf zij aan dat ze dacht dat het misschien wel normaal was voor ons. Haha, af en toe misschien, maar dat moet je heel zorgvuldig opbouwen 😉

Geschreven door: Ellisvertellis. Neem ook eens een kijkje op haar Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

39 − = 35