Erasmus MC krijgt 850 slimme bedden

0
1554

Smartbedden die zijn voorzien van slimmigheidjes om valpartijen en doorligwonden tegen te gaan. Het Erasmus MC heeft 850 van deze slimme bedden geleverd gekregen. De prestaties van de intelligente bedden worden 15 jaar lang wetenschappelijk onderzocht.

De bedden registreren als een patiënt het bed verlaat of wil verlaten en ze beschikken over een geïntegreerde weegschaal. Ook signaleert het bed of de rugsteun van de patiënt in de juiste positie staat. Vooral voor mensen die beademd worden is dat van groot belang. Met één druk op de knop kan het bed in de uitstapstand worden gezet, zo kan de patiënt makkelijker de eerste stap zetten en wordt het bed in een zitstoel veranderd.

De bedden zijn voorzien van verschillende handigheidjes. Zo zit onder de bedden een klein lampje, zodat de patiënt ook ziet waar zijn pantoffels staan. De bedden zijn geschikt voor kinderen en volwassenen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

− 1 = 4