Nieuw project van start gegaan in gemeente Oosterhout

0
792

In de gemeente Oosterhout is het project ‘langer zelfstandig leven’’ van start gegaan. Twaalf organisaties hebben de overeenkomst ‘langer zelfstandig wonen’ ondertekend. Hierdoor kunnen ouderen langer in hun (aangepaste) woning blijven wonen. De organisaties zetten zich in, in verschillende gebieden, zoals betaalbaar wonen, voorziening in de gemeente en aanpassingen in woningen.

Op 1 april is de overeenkomst ondertekend voor de deelnemende organisaties. Dit zijn onder andere de gemeente Oosterhout, GGD West-Brabant, Ouderplatform Oosterhout en Stichting Thuisvester. Zij gaan dit jaar samen verschillende activiteiten uitvoeren die te maken hebben met langer zelfstandig wonen. Er wordt bijvoorbeeld een enquête gehouden over de voorzieningen in de gemeente. Dit zijn bestaande voorzieningen maar ook gewenste voorzieningen.

In de regio zijn er twee pilots uitgezet. Het gaat om ‘Aanpassingen van woningen met onder andere domotica’ en ‘Verbeteren van de sociale cohesie in de Sterrenbuurt’. Bij domotica maken ze gebruik van technologische gadgets die het voor de ouderen makkelijker maakt om thuis te blijven wonen.

Bron: Nationale Zorggids 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

58 − = 50