Wijkverpleging ZorgAccent zet zorgrobot in

0
693

ZorgAccent heeft twee zorgrobots aangeschaft om in te zetten in de wijkverpleging. Het gaat om een proef, maar de verwachtingen zijn hoog. Dat meldt ZorgAccent.

Tessa is een klein sociaal robotje dat structuur brengt in het dagelijks leven van mensen met dementie of een cognitieve beperking. Zorgrobot Tessa helpt het dagrimte te ondersteunen en helpt mensen te herinneren aan afspraken of geplande activiteiten.

Dementie

Een 87-jarige cliënt heeft dementie en veel begeleiding nodig. Door de inzet van zorgrobot Tessa is ze veel zelfstandiger en dat heeft een positief effect op haar stemming. Ze kan nog veel zelfstandig, maar moet wel gestimuleerd worden. De zorgrobot heeft een ondersteunende rol. Zo kan de robot aangeven dat het tijd is om te verkleden om naar bed te gaan. Als de wijkverpleging dan langskomt is mevrouw vaak al omgekleed.

Cognitief sterker

Volgens ZorgAccent lacht mevrouw veel meer sinds de komst van de zorgrobot en lijkt ze cognitief wat sterker te zijn. Inmiddels geeft de zorgrobot instructies om naar bed te gaan, zichzelf te wassen en om ’s middags een broodje te smeren. Familie van de cliënt kan zelf ook teksten inspreken.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

+ 2 = 11