Wil je met me trouwen?

0
1354

“Zuster, wilt u met mij trouwen?”, vraagt de man. Ik vraag hem of hij de bruiloft kan betalen aangezien ik in een witte jurk wil trouwen en een groot feest wil. De man is even stil en zegt dan: “Zuster, u krijgt het beste.” Ik zeg de man dat dit mij deugd doet.

“Ja”, zegt de man, “toen ik met Mientje trouwde hadden we geen cent te makken. Een mantelpakje, een bloemetje en de Domi was alles. Koffie en taart bij Mientje thuis. We waren er niet minder gelukkig om. Toen we 25 jaar getrouwd waren hebben we het dunnetjes over gedaan met muziek, en de kinderen. We hebben er een leuk feestje van gemaakt. Toen we 50 jaar getrouwd waren, verraste ze mij.” Ik vroeg de man waarmee zij hem verraste. “Ze ging dood” zei de man. “Twee weken voordat wij 50 jaar getrouwd waren, ging ze dood. Ik zeg de man dat dit afschuwelijk moet zijn geweest en dat hij daar erg bedroefd over moet zijn. “Zuster”, zegt de man, “nog iedere dag mis ik mijn Mientje. Ze was de beste vrouw die ik ooit heb gehad.”

Ik zeg de man dat trouwen met mij dan geen goede optie is aangezien ik zijn Mientje niet kan overtreffen. De man is even stil en denkt na. Dan zegt hij ineens: “Nee, Mientje overtreffen zal nooit lukken maar u komt wel dichtbij zuster.” Ik zeg de man dat ik zeer vereerd ben dat ik in de buurt kom van zijn Mientje. Die avond drinken we gezellig een kopje koffie met wat lekkers erbij. “Ach zuster”, zegt de man “laten we maar niet gaan trouwen, ik ben te oud voor die ongein.” Ik zeg de man dat het goed is zo en ik daarbij al jaren getrouwd ben. De man zegt: ”Wanneer u 50 jaar getrouwd bent en een feestje viert, denk dan even aan mij en Mientje.” Ik beloof de man om dit te doen en er een drankje op te drinken.

De man knijpt mij in mijn hand en zegt: “Zuster dank u wel, u bent een lieverd.”

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

− 1 = 4