Pas op hè ouwe snoeperd…!

0
1154

Ik doe snel een stapje opzij, zodat de wandelstok mijn billen niet raakt. “Pas op, hè, ouwe snoeperd!”, maan ik de bijna 80-jarige man, die bij ons verblijft vanwege hartrevalidatie, quasi serieus. Ik geef hem een knipoog en ik krijg een vrolijke blik, inclusief pretogen, terug. Wie had dat kunnen denken? De goede man keek de dood namelijk zeer recent nog in de ogen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht hem nog terug te zien na zijn acute ziekenhuisopname. Ik herinner me de nachtdienst nog op de dag dat hij terugkwam. Toen ik tijdens mijn eerste ronde zijn kamer binnenliep, zat meneer -rechtop zittend- op me te wachten en begroette me enthousiast. Hij had me gemist, biechtte hij op . We hadden inderdaad prachtige gesprekjes en een leuke klik, dat moet ik toegeven.

Een tijdje later, tegen het einde van zijn revalidatie, pakt meneer ineens mijn hand als ik bij hem aan zijn bed zit. Hij legt zijn andere hand er over bovenop. “Het is mooi wat wij hebben, hè?”, vraagt meneer terwijl hij me veelbelovend aankijkt. Ik knik en lach hem toe, zoekende naar woorden, als hij vervolgt: “Nu niet gaan lachen hoor, maar vroeger had ik verliefd op je kunnen worden!”. Enigszins verrast door deze onverwachte openbaring moet ik een beetje lachen en antwoord: “Zo kan ie wel weer, haha, maar ontzettend lief dat u dat zegt!”. Meneer grapt er snel achteraan dat hij nog een rijke vrijgezelle vriend heeft, die een stuk jonger is. We kletsen nog even over de liefde in zijn leven en koetjes en kalfjes. Kort hierna verlaat ik met een glimlach de kamer.

Later die week tref ik meneer met familie op de gang en maak, met toestemming, een selfie met hem en een collega. Meneer wist daar nog niet waarom ik dit precies deed. Snel hierna print ik de foto op A-4 formaat uit, teken er een hartje bij en leg het op zijn bed. Als ik later die avond op zijn kamer kom, staan de tranen in zijn ogen als hij me bedankt.

Een typisch voorbeeld van ‘kleine moeite, groot plezier’. Ik kan daar oprecht van genieten!

Geschreven door: Ellisvertellis. Neem ook eens een kijkje op haar Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

1 + 3 =