Verpleeghuissector investeert in extra personeel

1
2442

De verpleeghuissector gaat dit jaar nog 583 miljoen euro investeren om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Een groot gedeelte van dit bedrag, 496 miljoen euro, is bedoeld voor het aantrekken van extra zorgpersoneel en 87 miljoen euro is bestemd voor extra investeringen in de kwaliteit van zorg. Zorgkantoren hebben de plannen van zorgaanbieders in de verpleeghuissector goedgekeurd, dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Aanbieders van verpleeghuiszorg willen met het budget dit jaar 9.807 extra fte aan zorgpersoneel werven, het gaat dan vooral om gastvrouwen, welzijnswerkers of huiskamermedewerkers. Zorgkantoren zijn verantwoordelijk voor de inkoop van langdurige zorg en de kwaliteit van zorg in de verpleeghuissector.

Extra medewerkers verpleeghuiszorg

Het aantal medewerkers in de verpleeghuiszorg is de afgelopen jaren sterk gegroeid: in 2017 en 2018 zijn er in totaal 18.500 extra mensen gaan werken in de verpleeghuiszorg. De verwachting is dat deze groei verder doorzet en dat in 2019 nog eens 19.000 extra mensen worden aangenomen. Daardoor is meer tijd en aandacht voor bewoners in verpleeghuizen en dat heeft een positief effect op de kwaliteit van zorg.

Minister De Jonge

Minister Hugo de Jonge is tevreden met de behaalde resultaten tot nu toe. Zo laat hij weten op de website van de Rijksoverheid: ‘Wat we nu zien is dat er een brede beweging op gang is gekomen om meer liefdevolle en persoonsgerichte zorg te bieden in de verpleeghuizen in heel het land. We zijn er nog niet, en we hebben nog veel slagen te gaan, maar het is mijn overtuiging dat bewoners en medewerkers echt het verschil al merken.’

1 REACTIE

  1. Kwaliteit van zorg is zo langzamerhand een leeg begrip geworden. Wat wordt verstaan onder Kwaliteit van zorg, welke maatregelen gaan er concreet komen en waaraan kunnen we over 5 jaar zien dat de Kwaliteit beter is dan nu?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

+ 52 = 55