Ambulancedienst en ETZ wisselen verpleegkundigen uit

0
325

Samenwerken in de zorg. Steeds meer zorgorganisaties doen het. Ook de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord en het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg bundelen hun krachten. Het belangrijkste doel is om ziekenhuisverpleegkundigen die werkzaam zijn op de spoedeisende hulp, intensive care en hartbewaking te behouden en een aantrekkelijk toekomstperspectief te bieden.

De organisaties werken al intensief samen als het om vervoer van patiënten gaat, maar het is voor het eerst dat ze gaan samenwerken op personeelsgebied. Verpleegkundigen krijgen nu de mogelijkheid om afwisselend in het ziekenhuis en op de ambulance te werken. En deze kruisbestuiving biedt verschillende voordelen volgens de zorgorganisaties. Niet alleen biedt dit meer variatie in het werk, het zorgt ook voor een betere uitwisselingen van ervaringen en ideeën.

Personeelstekort

De intensievere samenwerking is mede het gevolg van het tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen in de spoedzorg. Volgens Bart Berden, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis is het niet zinvol om samen in een lege vijver te vissen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de krachten te bundelen en samen de verantwoordelijkheid te nemen in de regio voor het behouden van ‘uitmuntende’ spoedzorg.

Aantrekken nieuw personeel

De zorgorganisaties willen ook strategisch samenwerken als het gaat om het aantrekken van nieuw personeel. Zo worden er banenmarkten georganiseerd om de spoedzorg bij jongeren onder de aandacht te brengen en gecombineerde stageplekken en werkervaringsplaatsen gecreëerd, zodat studenten bij beide organisaties kunnen snuffelen.

Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge roept al langer op tot meer samenwerking. Het is volgens hem een belangrijke sleutel om de zorg anders te organiseren en toegankelijk te houden voor iedereen. Via Twitter doet hij regelmatig melding van werkbezoeken, nieuwe samenwerkingen en zijn strijd tegen eenzaamheid bij ouderen. Ook deelt hij vlogs via Twitter en krijgen de volgers een kijkje in het werkende leven van de minister.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

95 − = 87