Laatste dag voor de vakantie

0
3291

Zachtjes klop ik aan en spiek ik om het hoekje. Je ligt al met je ogen open naar het plafond te staren. Met een lege blik kijk jij de wereld in. ‘Goodmorning.’ Je draait je hoofd mijn kant op en zegt verbaasd: ‘Hello, Goodmorning!’ ‘Heb je lekker geslapen?’ ‘Geslapen? Uuh ja ja ik geloof het wel he?’ ‘Ja, volgens mij heb je wel goed geslapen. Je ziet er uitgeslapen uit.’ Je kijkt me vragend aan. ‘We maken er een gezellige dag van! Het is mijn laatste dag voor de vakantie dus dat moeten we vieren!’ Je kijkt me met een lach aan. ‘Ik snap het niet hoor’ Uh ja… denk ik. Misschien ben ik wat te enthousiast over mijn vakantie.. Ik zet de muziek aan die we elke ochtend aan hebben tijdens het wassen. Inmiddels ken ik de liedjes al aardig en begin mee te zingen. Ik zie je ontspannen ‘Dit komt me bekend voor’, zeg je. Mijn laatste dag voor de vakantie is begonnen.

‘Goedemorgen!’ ‘Goedemorgen lieverd, wat zie je er weer blij uit vandaag.’ ‘Dat ben ik ook zeker! Na vandaag heb ik vakantie!’ ‘O wat fijn kind, 2 weekjes?’ ‘Ik mag zelfs 3 weken genieten van mijn vrije dagen’ ‘O, heerlijk nou het is je gegund! Heb je al plannen?’ ‘Ja, we gaan naar Italië.’ ‘Wat mooi, lekker van genieten. Ja, wij gingen vroeger niet op vakantie, wij hadden een kruidenierswinkel en mijn moeder liep zo -mevrouw maakt waggelende bewegingen- en mijn vader had COPD. Dus we konden ook echt niet weg. We hadden het geld er ook niet voor hoor. Die tijden zijn gelukkig veranderd, maar het lijkt mij nog wel heel mooi hoor, lekker van genieten.’ ‘Dat ga ik zeker doen.’ We nemen afscheid, je geeft me nog een knuffel en een kus. Tot over 3 week!

‘Goedemorgen! Heeft u lekker geslapen?’ ‘Ik heb heerlijk geslapen, ja ik heb echt goed geslapen.’ ‘Wat fijn om te horen. Kom lekker zitten, dan pak ik een ontbijtje voor je.’ ‘O ja heerlijk, maar heb jij ook goed geslapen?’ ‘Ik heb wat minder goed geslapen maar ik heb na vandaag vakantie! Dus dit laatste dagje kom ik vast en zeker goed door! Maar wel een beetje lief voor mij zijn vandaag he?’ ‘Haha ja hoor dat ben ik altijd.’ Je geeft me een knipoog. ‘Maar ga je nog ergens heen op vakantie?’ ‘Ja. wij gaan naar Italië.‘ ‘O lekker! Is het weer daar ook goed?’ ‘Nou dat hoop ik wel ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog niet eens naar gekeken heb maar in Italië is het voor zover ik weet vaak rond deze tijd wel mooi weer.’ ‘Oké, ja ik weet het niet, wij gingen altijd naar Spanje omdat mijn zoon daar woonde, ik heb een cursus Spaans gedaan omdat we daar elk jaar naar toe gaan. Spanje is ook erg mooi. Helaas is mijn zoon nu overleden. Maar we hebben het altijd erg leuk gehad.’ ‘Wat fijn om te horen, wie weet is dat onze volgende bestemming.’ ‘Ja moet je doen hoor, het is prachtig daar maar ook erg groot!’

‘Zo, nog even een kopje thee en dan luid ik bijna mijn vakantie in’ ‘O, heb je vakantie?’ ‘Ja ik ben over 2 uurtjes 3 week vrij!’ ‘Wouw wat lang! Ga je nog naar het buitenland?’ ‘Ja wij gaan naar Italië, maar stiekem vind ik het ook wel spannend. Niet verder verklappen he?’ ‘O kind maar dat hoeft niet hoor. Het is prachtig daar!’ ‘Ja ik heb al wat foto’s gezien en ik heb er ook wel heel veel zin in hoor. Als ik terugkom laat ik je de foto’s wel zien!’ ‘Ja dat vind ik heel leuk! Daar hou ik je aan!’ ‘Dat is goed.’

Ik vraag mijn collega nog even een ballon op te blazen. Met z’n allen gaan we om de tafel zitten. We slaan een ballon over. Iedereen heeft de dikste lol en doet actief mee. Wat een gezelligheid! En wat een leuke afsluiting. Net op het moment dat de ballon knapt is het tijd voor de overdracht.

Met een voldaan en tevreden gevoel verlaat ik de afdeling en begint mijn vakantie!

Geschreven door Monique

LAAT EEN REACTIE ACHTER

51 − = 49