Challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ van start

0
623

Maakt het verpleeghuis waar jij werkt zich sterk voor technologische innovaties? De challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ is van start gegaan. Van de verpleeghuizen die zich hiervoor aanmelden maken 10 verpleeghuizen kans op gratis advies van een adviesbureau om hun idee uit te voeren én de titel ‘Zorgvernieuwer 2021’.

De challenge wordt georganiseerd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en is bedoeld om op een speelse manier de structurele inzet van bestaande, reeds in de praktijk (bij een zorgorganisatie) gebruikte technologie te vergroten en stimuleren. Het is vooral bedoeld om de kwaliteit van zorg voor cliënten te vergroten en het werk voor medewerkers aantrekkelijker te maken. De challenge moet zorgen voor meer kennis over de technologie en een bredere implementatie van technologie binnen de verpleeghuiszorg.

Slim incontinentiemateriaal

In de vorige editie won Evean met slim incontinentiemateriaal. Door een sensor in het incontinentiemateriaal te plaatsen met een losse persoonsgebonden clip kan worden gemeten in hoeverre het incontinentiemateriaal verzadigd is en vervanging wenselijk is. Via een app op een smartphone is deze informatie makkelijk af te lezen. Zo kunnen zorgverleners precies zien wanneer het nodig is om het incontinentiemateriaal te verschonen. De kwaliteit van leven voor de bewoners nam toe door deze innovatie. Zo werden zijn ’s nachts niet onnodig gestoord om het incontinentiemateriaal te vervangen en kwamen natte kleding en bedden minder vaak voor. Door de innovatie kunnen ze gerichter zorg verlenen op de juiste momenten.

Doe mee!

Maakt jouw verpleeghuis gebruik van technologie die naar een hoger niveau getild kan worden? Alle verpleeghuizen in Nederland mogen meedoen aan de challenge. Aanmelden kan tot en met 17 november 2019 via www.verpleeghuizenvandetoekomst.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

62 − 55 =