Gepensioneerde zorgcentrumdirecteur weer aan de slag als verpleger

0
1219

Gert van der Pluijm (65 begon als verpleger en wist zich op te werken tot directeur van zorgcentrum Raffy in Breda. En nu hij met pensioen is, is Van der Pluijm weer als verpleger aan de slag gegaan. “Ik vind het gewoon leuk werk, heerlijk.”

Zijn passie lag niet bij het besturen van een zorgorganisatie, maar juist bij het verzorgen van mensen. Afgelopen zomer nam hij afscheid om met pensioen te gaan, maar hij kon de zorg niet missen. Dus besloot hij om zijn oude werk als verpleger weer op te pakken. “Ik mag gewoon het werk doen dat ik heel graag doe. Ik doe mijn werk serieus en ik word er ook voor betaald, maar eigenlijk is het gewoon hobby”, vertelt hij aan Omroep BrabantNu werkt hij 24 uur in de week met dementerende ouderen bij Volckaert in Oosterhout.

Jongeren inspireren

Van der Pluijm wil ook jongeren inspireren om ook te kiezen voor de zorg: “Het is een geweldig mooi vak. Het is top om te werken met mensen en voor mensen die je verder kan helpen omdat zij het zelf vaak niet meer trekken. Kies voor zo’n geweldig mooie baan, daar krijg je nooit spijt van.”

Werkvloer

Hij vindt dat meer mensen in de zorg dit zouden moeten doen. “Niet zomaar één dagje in de maand meelopen, want dan ben je niet echt onderdeel van het zorgproces. Maar als je het regelmatig doet, dan weet je ook wat er echt speelt op de werkvloer. Maar ik vind dat dit veel te weinig gebeurt.”

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

77 − 71 =