Videobellen met kleinkinderen

0
1326
Familie telefoon video bellen

Mevrouw ligt in bed en wil er liever niet uit en begint te vertellen hoe misselijk en beroerd ze wel niet is. Ik lees in het zorgdossier dat mevr wel gestimuleerd en geactiveerd moet worden. Dus ik pak door en met vriendelijke maar doordringende hand help ik mevrouw uit bed om naar de douche te gaan voor een wasbeurt en schoon goed aan te doen.

Nou jij weet wel van aanpakken zegt mevrouw. Ik kijk mevrouw met een lach aan en zeg dat het voor haar eigen bestwil is. Ze beaamt het voorzichtig.

Toen we klaar waren stelde ik voor om een kopje koffie voor mevrouw te zetten. Fijn zei ze, maar ik drink wel koffie verkeerd. Nou dan maak ik dat voor u toch. Even later zitten we samen aan een kopje koffie en mevrouw laat haar mobiel zien, dit is momenteel m’n beste vriendje zegt ze.

Oooo dus u zit de hele dag te video bellen?…. Nou nee dat kan ik niet , alleen WhatsAppen.
Oké. Dan leer ik u nu hoe te video bellen. Intussen heeft ze al 2 kleinkinderen in beeld gehad en ze straalt. Wat mooi, zegt ze. En vraagt of ik uit de kast een koekje voor ons wil pakken.

En nee …. niks meer gehoord over die misselijkheid.

Wat heb ik toch een bijzonder beroep 😊

Ingezonden door Ingrid
Geschreven na aanleiding van een gebeurtenis bij een cliënt op de thuiszorg route.

———————————————————————

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

29 − 20 =